fredag 9. oktober 2009

Produksjonsdyr

Jeg har laget min første grime!
Jeg er så flink :)
Etter å ha sydd på symaskiner en lang stund, så ser håndsømmen ut som den er gjort i fylla, men . Det blir litt penere på hvær del. Jeg skal legge ut bilde når jeg har prøvd den på prøvekaninen min. Men det får jeg ikke gjort før etter bedømmningen. Så en gang til uka.
Vi har hatt prosjektuke. Med tema kontor. Og jeg har laget julegave til Katrine. Så jeg kan ikke skrive hva det er. Men den ble ganske fin ;) Om jeg får si det selv.
Det her er visst en skryteblogg. Jeg er så usympatisk.

Piratfesten var en suksess, og jeg synes vi var voldsomt flinke. Både med organisering, gjennomføring og rydding. Mere skryting. Og det kom masse fine utkledde mennesker. En veldig hyggelig kveld, og til tross for ett litt lite lokale, og at folk var en smule beruset, så fikk vi lært svenskene pornopolka. For jeg hadde besøk av Katrine og Kirsten. De kom halv ett på onsdag kveld. Etter att jeg hadde vært på skolen, ridd Albin, stellt Ariella, og ryddet og vasket hele leiligheten min. Da var Silje sliten. Det blir trangt her med tre personer. Det er jo egentlig trangt her i utgangspunktet. Men to ekstra personer med bagasje tar plass. Og de skulle jo sove også. Men det gikk bra. Og vi spiste mye usunnmat, og så mange trivelige filmer.

På fredag gikk vi på besøk til lærer Mia, og så på hennes brikkevevede tømmer. Det var veldig intressant, og det vil jeg også prøve en gang. Hu hadde verdens søtetste verksted, og det mysigaste lille hus og trädgård som du kan tenke deg til. Hu hadde vært på alle markedene som Katrine hadde vært på i sommer, og hadde verdens fineste hund. Vi gikk videre til stallen, og det ble mørkt og kaldt. På kvelden dro vi til Jenny for å spise festrester, og vi så cowboyfilm. For det pleier vi å gjøre hos Jenny.


Lørdag er by-dag, og vi dro til Gävle. Jeg fant ett fantastisk lilla garn. Sånn som skifter farge mellom grått og lilla, og det var tynnt og fint og mykt. Og jeg har begynnt å strikke en vest. Jeg strikker jo alltid vest. Og det er like fantastisk å strikke med som jeg håpet. Og det blir så fint :)
Vi fannt en bruktbutikk, der allt var på halv pris. Og der kjøpte jeg litt kunst fra 70-tallet. Og en saueskinnskåpe. Og jeg gleder meg til det blir skikkelig kaldt, og jeg kan gå tur med den på.
På lørdagskvelden bakte Kirsten kake mens Katrine og jeg var i stallen. Og senere kom Jenny og Joel, Fredrika og My og Jackie hund for å spise kake og strikke. Jackie fikk ingen kake da. Og ikke strikka hu heller ;)



Kirsten tok bussen fra Tärnsjö kl 05.10 søndag morgen. Katrine og jeg sov litt lengre. Vi hadde store planer om å rydde og vaske, men det gikk ikke så bra, for vi sov litt for lenge. Vi dro på loppis i Gysinge, og der traff vi Karin og Yeska. Og Katrine kjøpte en liten lur. De hadde foressten massevis av fine stoler og sofaer der. Så jeg veit hvor jeg skal dra for å kjøpe sofa neste gang.
Så dro vi videre til Valbo, og brukte masse penger.
En veldig dyr, men hyggelig helg.
Og Katrine tok med seg den ødelagte tven hjem, så da blei jeg kvitt den.

Denne uka har vi vært i produksjon for garveriet. Vi har stanset ut deler og sydd dem sammen til 170 knivslirer hvær. Tilsammen 900 knivslirer. For morakniver. Sånne med speider på.
Det er varmt, og ikke særlig givende arbeid.
Og jeg er omtrent havveis i syinga. Jeg gjorde mesteparten av utstansinga igår ettermiddag. og har sydd omtrent halvparten av slirene i dag. Så skal jeg sy resten på mandag. Og stappe i plastbit, og flytte trådendene til baksiden før de skal nites. Vi får ikke lov til å nite, for nitmaskinen er ikke tillatt i undervisning. Det er helt greit for meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar